Kantasolusiirto lähestyy

Kantasolusiirto on aikataulutettu, ja nyt odotellaan. Seuraava Turun reissumme on se, kun mieheni suljetaan hematologian osastolle vähintään kuukaudeksi. Aika paljon on mielessä tällä hetkellä. Selkeästi myös miehelläni. Voi, kuinka toivoisin, että voisin ottaa miehenikin murheet kannettavakseni. Ahdistaa.

Tällä viikolla olimme Turussa, ja yksi lause sai oman mieleni syviin vesiin. Tällä kertaa todennäköisyydet taudin selättämiseksi ovat pienemmät. Solut ovat jo kerran ohittaneet uuden immuunijärjestelmän, ja on mahdollista, että ne tekevät sen uudelleen. Leukemiasolut ovat osoittautuneet sitkeiksi ja kekseliäiksi.

Ja siis eihän tämä ollut uutta tietoa. Tiesin jo ennen leukemian uusiutumista, että uusiutuneen taudin häätäminen on haastavaa. Mutta kun asia sanottiin ääneen, iski se kuin moukari. Voi olla, että käymme kaiken tämän turhaan läpi.

En ole hirveästi kysellyt mitään ennusteita (googlannut kyllä), ja tämä on varmaan ollut ihan viisas ratkaisu ottaen huomioon, kuinka ikävän tunteen valtaan jouduin noinkin epämääräisen lauseen jälkeen. Toivon lääkäreiltä ja hoitajilta sitä, että he puhuvat tilanteestamme totuudenmukaisesti, mutta eihän tämä kivalta tunnu. Olisi ihana saada pidettyä itsensä omassa pikkukuplassaan, jossa kaikki asiat sujuvat kuin tanssi. Pikku töyssy vaan tässä välissä ja sitten jatketaan. Ikävä kyllä – lääkärin sanat pyörivät päässäni repeatilla. Kupla on puhkaistu.

Nyt yritän saada ajatukseni taas kasaan ja tähän hetkeen. En mitenkään voi selviytyä tästä, jos nyt jo murehdin siirron jälkeisiä asioita. Itse siirtojaksossa on tarpeeksi. Muistutan itseäni siitä, että jokaisen ihmisen ennuste on 50/50. Joko sitä selviää seuraavaan päivään tai sitten ei. Leukemiasolut tai ylipäänsä elämä eivät lue tilastoja.

Yksi asia selkeni onneksi hieman. Osastolla saa vierailla, joten erossa oloa ei ole niin paljon tällä kertaa. Mieheni saa myös kävellä käytävällä – vou! Muutenhan asiat etenevät hyvin samalla lailla kuin ensimmäisellä kerralla. Samat esilääkkeet, siirron kulku, pelot ja haasteet. Ei tarvita ainakaan uutta siirtoinfoa. Voisin itse pitää sen infon tällä kokemusasiantuntijuudella.

One thought on “Kantasolusiirto lähestyy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: